Studiul PAX: Tratamentul online eficient al Tulburării de Panică

În prezent nu se mai fac recrutări în studiul PAX.
Ne puteți contacta pe mail pentru mai multe informații despre serviciile alternative pe care vi le putem oferi pentru atacuri de panică sau alte probleme de anxietate.

Clinica PAX împreună cu UBB și ACPOR lansează primul studiu clinic din România pentru tratamentul Tulburării de Panică prin psihoterapie online. Persoanele cu Tulburare de Panică înregistrate ca participanți în studiul PAX beneficiază în mod gratuit de evaluare psihologică avansată și psihoterapie prin intermediul platformei profesionale PAXonline.

În această secțiune găsiți informații despre:

 

TULBURAREA DE PANICĂ este o problemă severă de anxietate caracterizată de episoade recurente de teamă intensă (precum teama de a muri sau de a înnebuni) și disconfort fiziologic puternic (precum bătăi puternice ale inimii, dificultăți în respirație, amețeală, greață). Aceste episoade, denumite atacuri de panică, pot fi atât de înfricoșătoare și epuizante încât persoana în cauză este dispusă să renunțe la numeroase activități și să evite multe locuri pentru a le ține sub control. Atacurile de panică însă adesea apar din senin și nu pot fi controlate prin evitarea acestor situații. Prin urmare, în lipsa unui tratament eficient Panica poate produce în timp o deteriorare severă a vieții, împiedicând persoanele să fie eficiente la muncă, să se relaxeze, să interacționeze cu ceilalți, să-și urmeze valorile.

Dacă doriți să citiți mai multe despre tulburarea de panică, consultați pagina: DESPRE PANICĂ

 

STUDIUL CLINIC PAX presupune investigarea eficienței pe care tratamentul inovator prin intermediul PAXonline o are în reducerea simptomelor tulburării de panică. Există numeroase cercetări internaționale care demonstrează că tulburările de anxietate (inclusiv Panica) pot fi tratate cu succes prin programe de psihoterapie online. PAXonline este primul program complet de psihoterapie online dezvoltat în România, iar scopul nostru este să validăm printr-un demers științific riguros că acest program aduce beneficii pacienților. Pe baza unui astfel de studiu vom putea stabili un nou standard de tratament pentru persoanele din România care se confruntă cu probleme de panică. Pornind de la rezultatele anterioare obținute în testarea platformei PAXonline suntem foarte încrezători că acest tratament este eficient în reducerea simptomelor de anxietate.

Ce ar însemna să participați într-un studiu clinic? Un studiu clinic înseamnă urmarea unui tratament în condiții mai riguroase decât în practica clinică obișnuită. Participanții sunt de acord să colaboreze strâns cu terapeuții și membrii echipei de cercetare pentru a putea optimiza cât mai mult fiecare etapă din tratament. Participanții vor fi monitorizați de aproape pentru a observa evoluția simptomelor; vor fi consultați ce a funcționat și ce nu; ce le-a lipsit și ce a fost redundant. Răspunsurile lor vor clădi practic forma finală a tratamentului PAXonline care va fi oferit apoi tuturor pacienților.

Dacă doriți să citiți mai multe despre tratamentul nostru inovator, consultați pagina:

Tratamentul prin PAXonline

 

Cui se adresează studiul PAX?

Studiul nostru se adresează persoanelor majore (18 ani împliniți) care se confruntă cu Tulburare de panică. Numeroase persoane se confruntă cu probleme de anxietate, dar acestea pof fi foarte diferite de Tulburarea de Panică. Prin urmare, vă punem la dispoziție un serviciu gratuit de evaluare psihologică (vezi mai jos) care vă oferă posibilitatea de a afla imediat dacă simptomele dumneavoastră se încadrează în tiparul acestei tulburări.

Pentru a putea realiza o cercetare riguroasă, persoanele care acceptă să participe în studiul PAX trebuie să fie de acord să nu urmeze nicio altă formă de tratament psihologic cât timp utilizează PAXonline. Dacă aceste persoane urmează deja un tratament medicamentos nu este o problemă, dar acest lucru trebuie prezentat în detaliu echipei de cercetare pentru a controla demersul cercetării. 

De asemenea, dat fiind că tratamentul nostru se desfășoară online, studiul PAX se adresează persoanelor care au acces facil la internet și care au abilități cel puțin medii de navigare online și de lucru pe calculator.

 

Cum vă puteți înscrie în studiul PAX?

Dacă ați citit secțiunea de mai sus și considerați că acest studiu ar putea fi potrivit vă rugăm să citiți cu atenție următoarele paragrafe.

Înscrierea dumneavoastră în studiu presupune în primul rând completarea unor chestionare online (pe acest site - vezi mai jos) care ne vor ajuta să înțelegem dacă vă confruntați cu o problemă de tip Panică și dacă condițiile de desfășurare ale studiului vor fi potrivite pentru dumneavoastră. Este important să facem acest pas pentru că, fiind vorba de un studiu clinic controlat, toți participații trebuie să îndeplinească câteva criterii de eligibilitate care au fost stabilite în acord cu protocoalele internaționale de cercetare.


CHESTIONARE PAX


Este important să întelegeți că studiul nostru nu este potrivit pentru oricine. Dacă răspunsurile dumneavoastră la chestionare nu corespund cu criteriile de includere în studiu, înseamnă că este puțin probabil ca dumneavoastră să beneficiați de pe urma acestuia. Prin urmare, acordați mare atenție instrucțiunilor și răspundeți sincer la întrebările care vă sunt adresate. Dacă considerăm că acest studiu nu vi se adresează, vă vom pune la dispoziție alte resurse care să vă ajute.

Iată ce trebuie să știți despre chestionarele online:

Completarea chestionarelor este anonimă, adică nu vă vom solicita să ne furnizați date de identificare precum Nume, prenume, adresa etc. Singurele lucruri pe care trebuie sa le completati la inceput sunt: sexul și vârsta (acestea sunt necesare pentru a putea face o evaluare corectă).

Rezultatele le primiți imediat, informându-vă dacă sunteți eligibil să vă înscrieți în acest studiu și dacă simptomele dumneavoastră se încadrează sau nu în diagnosticul Tulburării de panică.

Chestionarele oferă o evaluare gratuită și validată științific, având la bază instrumente de evaluare create de specialiști și testate în numeroase studii clinice la nivel internațional.

La finalul completării lor veţi primi un raport şi câteva recomandări. Dacă considerăm că acest studiu este potrivit pentru dumneavoastră, iar dumneavoastră sunteți interesat/ă să participați, vă vom invita să introduceți o adresă de email pe care să vă contactăm ulterior cu detalii despre etapele următoare. Nu aveți nicio obligație să vă înscrieți după completarea chestionarelor - este decizia dumneavoastră. 

Dacă considerăm că acest program nu este potrivit pentru dumneavoastră, vă vom oferi mai multe opţiuni de asistenţă psihologică.

 


CHESTIONARE PAX